MÚSICA AL CLAUSTRE

Aquest cicle de concerts acull, de nou, una activitat musical en l’espai barroc i privilegiat de la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el desig de recuperar la tradició musical entre les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. La iniciativa compta amb la col·laboració del Museu de la Música de Barcelona, que es fa present al centre de la ciutat amb l’aportació
d’instruments històrics de les seves col·leccions, i també de l’Academia Europaea, que inclou el concert de la trobada internacional d’enguany en aquest cicle.

No es tracta d’un festival més, sinó de la voluntat de reconèixer i gaudir de la riquesa cultural i artística de la tradició musical catalana, en un projecte que reforça i convida a compartir la nostra identitat. El cicle d’aquest any commemora el centenari del llegat científi c i musical de Felip Pedrell, compositor i pare de la musicologia catalana, expressat des del testimoni del llegat de la seva obra, la biblioteca i el fons de recerca a l’Institut d’Estudis Catalans. La personalitat polifacètica de Pedrell es mostra en la programació dels quatre concerts, dedicats a l’estil compositiu i el llegat als deixebles i seguidors; a l’estudi i la transcripció dels repertoris històrics; a la puresa de la música instrumental, i a la dimensió internacional de la seva tasca.

Avui volem retre un homenatge viu a aquest gran artista català, tot agraint-li l’aportació única que va fer en la fundació de l’Institut; homenatge i agraïment que compartirem des de l’emoció i la bellesa transmesa per la interpretació la seva obra musical.

ROMÀ ESCALAS I LLIMONA
Secretari general de l’IEC