29 de novembre, a les 20 hores. Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

The Gani Mirzo Band:

 • Neila BenBey, veu tradicional d’Algèria
 • Juan José Barreda, guitarra flamenca
 • Martín Meléndez, violí i violoncel
 • Francesc Puig, clarinet
 • Gani Mirzo, compositor, llaüt, ud i busuqui

Amb la col·laboració del cantant armeni Ibrahim Keivo.

PROGRAMA

 1. Miran
 2. Sharazade
 3. Marfa
 4. Sari Gilan (cançó popular d’Armènia)
 5. Dansa kurda-buleria
 6. Sêtelî (dansa kurda)
 7. Wek Tireke
 8. Tristeza por la ausencia
 9. Manish mina (cançó popular d’Algèria)
 10. Me berya te kirya
 11. Sherinê
 12. Ronî

Concert en col·laboració amb l’Academia Europaea

Gani Mirzo va néixer el 1968 a la ciutat de Qamishli, al nord-est de Síria. Va estudiar música al conservatori d’Alep (Halab), on va viure des de la infància. Posteriorment, es va especialitzar amb els prestigiosos professors Nuri Escandar (composició) i Qadri Dala (ud, un instrument oriental de corda amb forma de pera i de coll curt). Va ensenyar llaüt

i composició a Síria i es va traslladar a Barcelona el 1993. És reconegut com a un expert en música oriental i per la seva recerca de diferents tendències musicals, com ara la fusió de la música kurda i oriental amb el flamenc i el jazz. Gani Mirzo vincula magistralment els sons d’Orient i Occident i és un veritable representant d’alguns dels principals objectius de l’Academia Europaea – Barcelona Knowledge Hub (AE-BKH), com són construir ponts entre els diferents països de la Mediterrània i entre els diferents camps de les ciències i les humanitats, mitjançant l’enfocament multidisciplinari i transversal de les vint-i-dues seccions de l’AE.

Gani Mirzo Band en concert el dia 3 de març de 2016, en ocasió de la celebració de l’AE-BKH Setmana de les Dones del 2016. (Fotografies: Rubén Duro / AE-BKH)