15 de juliol de 2021

Pati de la Casa de Convalescència

VILLANCETS, TONS, CANTATA I SARSUELA, DEL SEGLE XVII AL XVIII A CATALUNYA

Si el present és per a gaudir i el futur per a anhelar, el passat és per a aprendre amb el record… El grup In Sana Poetica és un conjunt de músics catalans que neix l’any 2018 per a viure i fer reviure la música «oblidada» dels compositors catalans dels segles xvii i xviii. Sota els auspicis de l’arxiu de Canet de Mar i, dins de la col·lecció «Mestres Catalans Antics», la formació vocal i instrumental fa un recull de tons, villancets, una cantata i, fins i tot, una sarsuela, publicats en els números 1, 2 i 15 de la col·lecció. Amb l’eix centrat en la figura de Tomàs Milans i Godayol —a qui segurament es deuen la riquesa i la proporció del fons de l’arxiu de l’església de Sant Pere i Sant Pau de Canet— i en autors com Joan Barter, Pau Rosés, Felip Olivelles o Francesc Valls, ens endinsen en el món sonor i poètic, rítmic i metafòric del seu entorn musical a l’època. Amics i professionals al servei de la música, els components del conjunt fa anys que treballen en diferents projectes en aquest sentit i que actuen als principals escenaris catalans i també fora de les nostres terres. Amb rigor històric, sensibilitat en la interpretació i dinamisme en la difusió aconsegueixen actualitzar partitures rescatades de l’oblit per a fer-les valer de nou avui dia.